Скандален клип с пълното изказване на Пламен Горанов на протестите във Варна се разпространява в социалната мрежа. Във видеото се вижда как мъж се доближава до него и го насъсква „… Чуваш ли бе! Отиди им кажи да скандират Долу ТИМ бе!”. Оказва се, че словата на Пламен, с които той посочва ТИМ като главен виновник за проблемите във Варна и увлича хората да викат против групировката, съвсем не е цялото му изказване пред протестиращите.В новото видео, което е снимано от друг ъгъл, най-вероятно с телефон, ясно се вижда, че Пламен Горанов говори пред хората, но много по-дълго. Той казва следното: „Добър ден на всички! Освен този протест, който е за цените на тока, смятам, че много от хората, които сме тук, знаем, че може би много по-голям проблем във Варна е този дето седи ето там (в този момент Пламен посочва общината). И аз се постарах и съм направил нова фирма за общината, която е „Кочинката на Кирчо” (показва най-вероятно плаката си, който не се вижда) и просто умолявам да отделим две минути и да отидем да му я оставим там да си я има. Ако се присъедините към мен да му я оставим на входа. Това е.”, съобщава „Дарик“.plamen

След тези думи Пламен Горнов, слиза от стъпалата на паметника на загиналите в сръбско-българската война, а след него друг говорител застава на микрофона. През това време мъж с дълга коса и камера (най-вероятно камерата, снимала популярния клип с призива му срещу ТИМ) се приближава до него и му казва: „… Чуваш ли бе! Отиди им кажи да скандират Долу ТИМ бе!” Шепне му още нещо на ухото, приближавайки се повече, а после Пламен пак взема микрофона и допълва предишното си изказване:

„Само да допълня, че освен правителството, мисля, че във Варна главният виновник за този протест е ТИМ! Долу ТИМ!”

Останалите викове на хората са добре известни. От въпросното видео обаче се вижда как мъжът с камера дирижира скандиранията, а плътно до него е арх. Калина Павлова, един от най-заклетите противници на групировката. Очевидно е, че и тя снима с телефон, но не е ясно къде е нейният запис, или пък снимки.

Малко след това самата Калина Павлова се изправя пред хората, за да ги призове да подкрепят подписката за местен референдум, „за да спрем ТИМ да застрои Морската градина”. Калина Павлова е известна с това, че бе кандидат за кмет на Варна на общинските избори през 2011 г. Но появата на 3 клипа с брутално порно с нейно участие срина политическата й кариера.

Обстоятелствата около появата на новия клип са неясни. Само за няколко минути тази вечер са пуснати няколко варианта на видеото. Последният е с изчистен от шума звук на момента, в който дългокосият мъж кара Пламен да говори отново.

Мъжът с дългата коса се казва Теодор Николов. Именно той е заснел видеото, което бе разпространено веднага след самозапалването. Неговият филм е дълъг 48 минути, но първата част от изказването на Пламен липсва.

Николов е постоянно присъствие на протестите, а вчера е бил и на срещата със съветниците, но е забелязан да напуска залата с една от агитките.

Източник:blitz.bg