Младите хора са възмутени от написаното!

Българска печатна медия наклевети протестиращите студенти, които от дни наред са предприели окупация на Софийския университет с искания за оставка и ясно изразена гражданска позиция.

Вестник “Телеграф”, позоваващ се на свои анонимни източници, написа скандалната информация, че хора на ГЕРБ подкупват студентите за участие в протестите с по 80 лева на калпак.

okupaciq

В изданието пише, че някои от младите отказвали парите, защото настоявали да се сложи точка на окупацията и учебните занятия да продължат по обичайния си ред.

Обвинен бе и известният участник в студентските протести Виктор Димчев, който бил организирал внушителна група студенти, членове на младежката организация на партията на Б.Б. По този начин се внушава, че дружният отпор на младежите е колкото спонтанен, толкова и снабден с голям брой клакьори, викащи срещу съответната награда.

Вестникът съобщава още, че Димчев е регистриран в досиетата на полицията преди две години, когато е закопчан за измама. Тя била свързана с големи загуби на телевизия, в която се е изявявал като продуцент.

Твърдението, че дори само някои от тях може да бъдат купени, наелектризира студентите в столицата, които скочиха разгневени срещу недоказаното обвинение.

Като отговор на това твърдение се изказаха много мнения и коментари, според повечето от които е крайно недопустимо да се прави сензация на гърба на младото поколение на България и стремежите му към позакъснялата и вечно отлагана промяна в държавата.

Източник:razkritia.com