Документите ни се смятат за невалидни на острова.

Страхотен скандал разтърси българите в Англия, след като стана ясно, че на острова не признават новите ни лични карти. Българка е била върната от задължителния за емигрантите изпит Life in the UK.

Той трябва да бъде издържан от всеки, който се надява на легален статут или постоянно пребиваване в Англия. За явяването се плаща такса от 50 лири като кандидатът предварително трябва да си е закупил учебник и да си е запазил дата и час за препитването.

karti

След като направила всичко това, нашенката отишла на изпита с всички необходими документи – лична карта, паспорт, банкови извлечения, сметки. Минути преди да стартират обаче чиновниците заявили, че техните образци за българска лична карта не отговарят на нейната. И я отхвърлили.

Оказва се, че новите ни лични карти са неразпознаваеми за британците, тъй като те не разполагат с образци за тях, а само за старите.

Друг български емигрант в Англия пък бил върнат обратно, защото на доказателството му за британска адресна регистрация, каквито са сметката за тока и банковите му извлечения, последният фигурирал с две имена, а в новата си лична карта с три.

В момента потърпевшите нашенци обжалват пред английските власти, но до изясняването на проблемния казус, явно ще има още доста ходене по мъките.

Източник:razkritia.com