Местан е категоричен, че не е знаел нищо за Бисеров!

ДАНС вчера следобед е внесла сигнал за данъчна и финансова измама в прокуратурата срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Двамата са уличени в пране на валута, а Бисеров и в документни машинации. След получаване на преписката главният прокурор на РБългария Сотир Цацаров е наредил да бъде изпратена до Софийска градска прокуратура. На това основание днес тя е образувала досъдебно производство. Разследването ще се води от следствения отдел, разкриха пиарите на Прокуратурата.

В справката на ДАНС са описани трансфери на валута от една към друга банка в различни страни. Собствениците на сметките са двете лица – Бисеров и Главинков. Те са извършвали срочни влогове, теглели са суми кеш, превеждали са солидни суми към търговски дружества на Сейшелските острови.mesta

Прокуратурата ще извърши съответните данъчни проверки на физическите лица, както и на свързаните с тях търговски дружества. Ще изиска обяснение от компетентните власти на европейските банки на какво основание са открити банковите им сметки, как са ставали преводите по тях, също движението на парите, източниците за приходите и др. Прокуратурата ще изиска от ДАНС цялата квалифицирана информация по случая, както и предишни сигнали за корупция срещу Бисеров и Главинков и предприетите на това основание мерки.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви на журналисти, че казусът Бисеров е вече приоритет на съответните институции. Не е в прерогативите на партията. Той заяви също, че до края не е знаел причините за махането на Бисеров от НС. Твърди, че както той, така и съпартийците му са казвали истината, че подбудите на Бисеров да си хвърли оставката са лични.По този казус не е говорил нито с обвинител № 1 Сотир Цацаров, нито с шефа на ДАНС. Местан допълни още, че не разполага с квалифицирана информация за Христо Бисеров и затова очаква първо разследващите органи да се произнесат по темата.

Източник:razkritia.com