Вчерашният ден ще остане паметен за любителите и професионални астрономи.

Метеоритната истерия продължава!

Оказа се, че 15 февруари не е само денят, в който метеоритен дъжд се изсипа над главите на хората на Челябинска област. Това не е и денят, в който гигантско небесно тяло мина рекордно близо до Земята.

Оказа се, че вчера небесна атака е имало и над Калифорния. Местните жители видяха с очите си бързолетящ светещ обект. Уникалното събитие беше заснето от автомобилен видеорегистратор.meteor_1_2

NBC пусна в ефира си видеозаписът, направен от камерата в колата на калифорниец. Късметлията да остави за поколенията запис с метеорит е бил близо до Сан Франциско. Огромното тяло прелетяло вчера около 19:45 часа местно време, той пътувал близо.

На записа можете да видите как за няколко секунди в тъмното небе се вижда малък светещ обект. Той лети към земната повърхност с бясна скорост, но без да остави следа като в Челябинск, и изчезва.

“Той беше със светло зелен цвят, когато се появи, а след това стана светло жълт. Беше страхотно “, споделя казва Кандис Гурувая.

Небесната атракция е видяна от много хора в цяла Калифорния, но да го заснемат, са имали късмет единици.

„Американският” метеорит не е предизвикал такъв ефект като падането на метеорита в района на Челябинск, но за любителите на необичайни явления, свързани с Космоса настоящата година вече се определя като “метеоритната ера” и се надяват да видят още изненади от Космоса.

От: Надежда Димитрова

Източник:razkritia.com