Делян Пеевски притежава само кола на 10 години на стойност 1000 лева

Любопитни данни за спестяванията на депутатите излязоха наяве след като от Сметната палата публикуваха годишните декларации за имуществото и доходите на народните ни представители за изминалата 2012 година. Съвсем очаквано, декларациите на родните политици са доста скромнички и показват, че хората, намиращи се в парламента, са спестявали от заплати и живеят на кредит, предават от бТВ.

Бившият министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов например твърди, че има единствено 14 484 лева депозит в банка, които бил спестил от заплати.

bg

Дясната му ръка и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов също е декларирал, че има само скромна сума в банка, заделена от трудовите му възнаграждения – 27 446 евро.

Лидерът на управляващата в момента партия БСП – Сергей Станишев пък отива още по-далеч в наглостта си, заявявайки притежанието единствено на 5 000 лева лични средства. Най-сериозна е сумата, декларирана от Ахмед Доган. Сокола е заявил цели 909 475 лева на банков влог. Лютви Местан твърди, че има едва 10 000 лева в сметката си, докато националистът Волен Сидеров е декларирал 31 000 лева лични финанси.

Президентът Росен Плевнелиев е декларирал, че няма никакви пари на влог. Скандалният Делян Пеевски е заявил единствено 52 756 лева в банка на негово име. Олигархът е заявил и че притежава единствено десетгодишен автомобил, марка “Опел” на стойност 1000 лева.

Източник:razkritia.com