Мистериозна  риба, уловена  тези дни край бреговете на Борнео, шокира учените

Науката все още няма отговор, какъв вид е мистериозната риба, която за пръв път бе уловена край бреговете на остров Борнео. Това странно морско създание с огромни опулени очи, покрито с шипове, трудно може да се нарече риба.

В Южнокитайско море, близо до Малайзия е уловена непозната на науката риба, с големина около 30 сантиметра, съобщава Daily Mirror, цитирайки The Borneo Post.

43-годишният опитен рибар на име Сапар Мансор за пръв път в живота си улавя такава странна риба с твърда черупка и остри шипове. Тя е непозната и за останалите негови колеги, а учените засега пазят гробно мълчание.

riba

Странният морски обитател сякаш е само една огромна глава и много малка опашка с шипове. Муцуната е с остри “бивни”, които не се знае, за какво биха могат да й служат.

Странният улов обърка понятията на практичните местни жители, които в крайна сметка я нарекоха “бронирана риба” (Armour Fish). Риболовния си трофей главата на семейство Мансор е решил да изсуши и да го пази като талисман, защото го смята за ценен и необичаен “дар на боговете “.

За жалост, първата работа на човеците е да сложат “нещото” в чинията, а после да се питат, какво е това.

Науката напоследък все по-често се натъква на странни и фантастични живи създания, познати само като вкаменелости на отдавна изчезнали праисторически видове. Експертите все още не са излезли с мнение, какъв вид е тази мистериозна риба, уловена край Борнео.

Източник:chudesa.net