571350_375_282_4x3

Седем души са се удавили в българското черноморие през уикенда. В неделя вълните са погълнали двама души, а в събота- петима. Продължава мъртвото вълнение на много места в морето, предупреждават спасители.

По бургаските плажове флагът е червен и влизането в морето е строго забранено. Спасителите на Централния и Северния плаж в Бургас изкарват хората от водата. През август морето е опасно, тъй като има т.н. солуган или мъртво вълнение. За това е препоръчително плажуващите да се съобразяват с флаговата сигнализация и да изпълняват нарежданията на спасителите.

Около 07.00 ч. в Районно управление „Полиция“ – Несебър е получено съобщение за удавен мъж на южен плаж до панорамния път в Несебър. Това е 44-годишният М.М. от Сливен. Смъртта на М.М. е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър, като трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас, предаде „Фокус“.

25-годишен мъж се е удавил в морето край къмпинг „Черноморец“. Около 10.00 ч. в Районно управление „Полиция“ –

Созопол е получено съобщение за инцидент на плажа на къмпинг „Черноморец“. От водата е извадена млада жена, с инициали Ц.В., която е реанимирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. При свестяването си, жената заявява, че е влязла в морето със свой приятел. Час по-късно, от водата е извадено тялото на 25-годишния Д.Й. от Ловеч, дошъл на почивка по морето. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас.

В събота около 16,05 часа в Районно управление „Полиция“ – Царево е получено съобщение за това, че в неохраняемата зона н

а Попския плаж в Царево се удавил 57-годишнен мъж с инициали С.П. от Видин. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас. Мъж се е удавил и на централния плаж в Приморско.

Около 06.00 часа в Районно управление „Полиция“ – Приморско е получено съобщение за удавен мъж на Централния северен плаж в Приморско. Установено е, че това е 22-годишен мъж с инициали Н.Н. от село Ракево, област Враца. При изваждането на удавника от водата, той все още е бил жив, като му е оказана спешна медицинска помощ. Откаран е в

Центъра за спешна медицинска помощ за допълнителни реанимиращи действия, но след пристигане в центъра мъжът починал. Трупът му е откаран в МБАЛ – Бургас за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

В 6.20 сутринта в събота в областна дирекция на МВР-Бургас е получен сигнал от гражданин, който се е разхождал по плажната ивица, за удавено лице във водата. Установена е самоличността на мъжа – това е 75-годишният И.С. от бургаския комплекс „Зорница“, който дошъл на плажа, за да прави слънчеви бани, влязъл в морето, и вероятно поради „мъртвото вълнение“, се удавил.

39-годишен германски турист се е удавил в събота в морето край Приморско, като в момента продължава работата по изваждането на тялото му. Около 18.25 ч. снощи в Районно управление „Полиция“ – Приморско, е получено съобщение за давещ се мъж на Централен северен плаж в Приморско. Установено е, че това е германският турист Г.Д., 39-годишен, пристигнал в България на 10 август, като организиран турист през ГКПП Летище Бургас, и настанен в хотел „Перла бийч“ в Приморско. По данни на очевидци, туристът потънал във водата и спасителите, въпреки предприетите издирвателни

действия, не могли да го открият. Трупът на мъжа е забелязан около 14.30 ч. днес, като в момента служители от Регионално гранично управдление – Царево се опитват да го извадят от морето. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Приморско.

21-годишен американски турист се е удавил в морето край Царево. Около 16.20 ч. вчера в Районно управление

„Полиция“ – Царево е получено съобщение за давещ се мъж на охранявания плаж в Царево на къмпинг „Нестинарка“. Установено е, че това е американският турист Б.Г., 21-годишен, пристигнал в България на 8 август през ГКПП – Летище София. Трупът на мъжа е открит и изваден от водата около 18.30 ч. Откаран е за аутопсия в МБАЛ – Бургас.

източник: pik.bg