Млад мъж е загинал на автомагистрала „Тракия“ в района след катастрофа с краден полицейски автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал в района на Чирпан тази нощ. Към 02.40 часа мъж позвънил на тел. 112 и потърсил помощ от полицията – обяснил, че пътувал с колата си заедно със заварения си син на 22 години.patrulka16

Изведнъж мъжът, който бил със сериозни психични проблеми, започнал да буйства и принудил бащата да спре насред магистралата. После излязъл от колата и тръгнал пеш, нищо не било в състояние да го спре.

На място пристигналия автопатрул спрял полицейската кола в аварийната лента. Полицаите се опитали да поговорят с „пешеходеца“, но били посрещнати с агресия. Младият мъж на няколко пъти прескачал мантинелата, успял да отклони вниманието им и внезапно се вмъкнал в служебния „Опел“ и потеглил.

Веднага били предприети заградителни действия, но минути по-късно неадекватният шофьор се блъснал с движещия се в насрещното платно автомобил „Рено“, преобърнал се в канавка и загинал на място. Пътниците на другата кола не са ранени. На мястото е извършен оглед, за случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Източник:24chasa.bg