smsБългарските потребители на мобилните оператори за пореден път се оказаха в неизгодна позиция
Потърпевши клиенти позвъниха из медиите, за да сигнализират, че когато имат пуснати SMS-и на кирилица, то те са таксувани доста по-скъпо от онези на латиница.

Втората уловка се крие в обема на текста. Ако вашият SMS на кирилица надвишава 60 до 70 знака, автоматично предстои да бъдете таксувани като втори SMS.

Възможно е нашите читатели да знаят за тези уловки на мобилните оператори, но може и да не знаят.

В свое оправдание и от трите мобилни оператора твърдят, че подобно разделение на тарифирането винаги е имало, макар и никой да не го знае.

Вероятно то е написано някъде из договорите с най-дребния шрифт в Общите условия, където клиентите едва ли ще погледнат, но пък така ще ги ударят в сметката, писаха в senzacia.net.

Относно дължината на текста в SMS-а мобилните оператори си измиват ръцете с настройката на мобилния апарат. Ако клиентът не е включил функцията кога да свърши единият и да започне вторият SMS, винаги ще се получават недоразумения.

По повод на тези проблеми учителката по български език и литература г-жа Анелия Илиева коментира, че е срамота подобно поведение, след като и на банкнотата от 5 евро има надпис на кирилица.

източник: chudesa.net