Да имаш пари не е повод да се червиш, смята банкерът.

Левон Хампарцумян е възмутен, че обществото коментира размера на заплатата му.Той заяви, че все пак има данъчна тайна и това не е уместно да се поставя на въпрос, а освен всичко друго той няма повод да се черви. Разговорът се проведе по повод на последните промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

levon

“Това е нездраво любопитство. Какви са тези севернокорейски работи? Заплатата ми не е шестцифрена, петцифрена е, достатъчно хубава. Аз си плащам данъците и с това приключва цялата работа. Ако някой се интересува от доходите ми, или да стане данъчен, или да ходим някъде другаде – в Беларус, в Северна Корея. Опитват се да ме накарат да се срамувам, че съм добре платен. Това, направено от десни политици, е много парадоксално. Не се срамувам от доходите си, гордея се”, беше категоричен банкерът, пише изданието „Новини”. Според него у нас вече е създадена нагласата, че да имаш повече пари, е нещо срамно.

Вчера се разрази скандал, след като четирите национално представителни работодателски организации внесоха декларация, с която заявяват, че няма да участват срещата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Те се обявиха против корекцията в коментирания от Хампарцумян закон.

Експертът все пак посочи, че подкрепя усилията на служебното правителство да направи нещо за най-закъсалата част от обществото, но да броиш чуждите пари не е решение на тези проблеми, убедене е той.

Източник:razkritia.com