Йорданка Фандъкова трябва да забрани събирането на протестиращите и блокирането на целия център заради няколкостотин души. Това каза пред „Фокус“ депутатът от БСП Страхил Ангелов.

„Всички седят в задръствания и това е несериозно. Не съм пряк свидетел на събитията и не знам какво точно е станало, но предполагам, че полицията е действала адекватно, според ситуацията с протестиращите. Полицията ги изтърпя доста дълго време“, каза Ангелов. Той посочи, че не знае дали е имало провокатори на протеста снощи.debat

„София е двумилионен град, безобразие е да ставаме заложници на 400 души. Ние не може да бъдем повече заложници на 300 – 400 души. Не разбирам столичния кмет Йорданка Фандъкова защо им се дава разрешение на точно триста души“, недоумяваше депутатът.

„Нямам основание да издавам заповед за забрана за затваряне на кръстовища. Ако имам такова основание, ще си изпълня ангажиментите“, посочи на свой ред кметът.

„Всички си даваме сметка, че в момента в София е напрегнато. Ние спазваме закона много стриктно. Законът за събранията и митингите дава възможност на хората свободно да изразяват своята гражданска позиция. Аз не съм получила уведомление за тези протести в момента“, добави Фандъкова. Тя заяви, че по информация на полицията тези протести са спонтанно събиране на хора.

Източник:24chasa.bg