След резултатите от парламентарните избори ГЕРБ вече обмисля три възможни сценария за управление на държавата

В първия сценарий партията ще се опита да състави ново правителство с подкрепата на Волен Сидеров. Резултатите от ЦИК обаче ясно показват, че двете партии няма да имат необходимите 121 места в новия парламент. По тази причина от ГЕРБ вече усилено търсят представители на други политически сили с „проблемно минало”, които да бъдат изнудени да се присъединят към партията.

boiko

Във втория сценарий ГЕРБ ще се опита да накара Волен Сидеров да не подкрепи БСП и ДПС, като по този начин се предизвикат и нови парламентарни избори. Някои анализатори са на мнение, че при един повторен вот през есента ГЕРБ има много по-голям шанс да получи по-добри резултати. Освен това в момента партията е много стабилна финансово, докато за повечето партии повторният вот би бил наистина сериозно изпитание.

Третият сценарий засяга една по-далечна перспектива, която разглежда едно тайно споразумение с АТАКА, която първоначално да подкрепи правителството на Орешарски, а следващата година по време на изборите за Европейски парламент да прекрати комуникацията си с него след бурен скандал за слаба политика. Запознати твърдят, че Борисов най-вероятно ще се откаже от мястото си в парламента, за да остави Цветанов да води групата.

Източник:razkritia.com