ДАНС и МВР не са в състояние да предотвратят евентуален терористичен акт над страната ни

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира горещата тема за евентуална война със Сирия и българското участие в нея. В интервю за ТВ7 Йовчев заяви, че страната ни няма как да се справи с вълната от бежанци, идващи от изправената пред война държава. По думите на министъра над 100 сирийски бежанци влизат в България само за един ден, а още 40-50 преминават границите на страната ни, за да потърсят спасение в други европейски държави.Mideast Yemen Al-Qaida

Йовчев коментира, че основната маса, пристигаща в България, са жени, деца и бъдещи майки, които се боят за живота си и затова търсят сигурност и спасение от военната обстановка в Сирия. За да се справи България с тях обаче е необходима помощ от Европейския съюз, тъй като липсват места, където България да настани бежанците. В момента се работи по преглеждането на сгради и стари казарми, които евентуално да влязат в ролята на бежански лагери. При всички положения обаче са необходими и допълнителни средства за справяне със ситуацията.

Йовчев се притеснява и от евентуалната война със Сирия, тъй като по негово мнение само ДАНС и МВР не са в състояние да предпазят страната ни, ако стане обект на нападение от терористи.

Източник:razkritia.com