Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка.

Това стана ясно по време на пресконференция, дадена от варненския кмет.

„Потресаващите лъжи и обидни квалификации минаха границата на поносимото към мен и семейството ми. Благодаря на варненци за гласуваното ми четири пъти доверие. Благодаря на екипа си“, започна пресконференцията си кметът на Варна.

Той благодари и на семейството си, до което сега ще бъде по-често, както те били до него през тези години.

kiril1

 

„Виновниците за това, което се случва, са други, няма да бъда аз. Времето ще покаже това. Името ми е накърнено тежко и не мога с достойнство да представлявам града ни, отстоявайки интересите на хората и общината, продължи той. Границите бяха минати, но това е мое бреме, което ще нося до изчистването му“, обясни варненският кмет.
„Тук пред мен е оставката ми, смятах да я връча сега, но не виждам на кого, затова ще я внеса в деловодството на Общинския съвет, каза още Йорданов, като обяви, че не възнамерява за прави допълнителни изявления.“На града, в който съм роден и който обичам, пожелавам разум, здраве и добро бъдеще“, уточни още Йорданов.

„Благодаря на града, в който съм роден. Благодаря и на вас, уважаеми съграждани. Пожелавам ви разум, здраве и добро бъдеще“, каза още Кирил Йорданов.

Пламен Горанов, който се самозапали пред общината във Варна, почина. Мъжът се запали в знак на протест срещу кмета на Варна Кирил Йорданов.

След постъпката на Пламен гражданите на Варна поискаха оставката на Йорданов.

На 3 март от ГЕРБ пък обявиха официално, че оттеглят подкрепата си за Йорданов. По време на протест във Варна гражданите замеряха с яйца плакат с лика на кмета.

Източник:inews.bg