Недоволните граждани искат да разговарят освен с премиера и с лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.

Любопитен диалог е на път да се случи в телевизионното пространство, ако премиерът Пламен Орешарски реши да удовлетвори исканията на протестиращите вече над месец недоволни граждани. Част от демонстрантите поискаха да разговарят лично с министър-председателя и да го накарат да ги изслуша, след като до сега опитите им бяха неуспешни.

Протестиращите смятат, че най-подходящо за целта е предаването на БНТ “Референдум”, предават от Новини БГ. Именно в него недоволните граждани искат да организират публичен дебат с Пламен Орешарски както и с лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.orr

Официално писмо с поканата за дискусията вече е изпратено до съответните институции. Любопитното е, че в нея освен обикновени граждани, се е подписал и Асен Василев – министърът на икономиката и енергетиката в служебното правителство, оглавявано от Марин Райков. Идеята е да се обсъди очи в очи с управляващите въпросът с оставката на кабинета, както и проблема със сблъсъците между полиция и протестиращи.

Пламен Орешарски все още не е отговорил на отправената му покана. Премиерът има срок до утре да каже дали ще се съобрази с желанието на гражданите или не.

Източник:razkritia.com