oktai_enimehmedov_

Мъжът, опитал се да убиде Ахмет Доган, иска да влиза в парламента

В Бургас е започнало събирането на подписи, за да издигнат Октай Енимехмедов за депутат в следващото правителство. Предвид факта, че необходимите за тази цел 5000 подписа вече са събрани, няма никакви пречки кандидатурата му да бъде внесена в избирателната комисия в морския град.

Тази информация беше съобщена лично от майката на Октай, която гостува на Нова телевизия. В ефир пред зрителите жената заяви, че се гордее със сина си и не се срамува от постъпката му, дори напротив. Думите й веднага бяха подкрепени от зрителите на телевизията, като в коментарите им в интернет има дори такива, които твърдят, че цяла България има защо да се гордее с Октай.

Припомняме ви, че на 19 януари Енимехмедов нахлу на сцената по време на националната пресконференция на ДПС и опря пистолет в слепоочието на Ахмед Доган. До кървава сцена обаче не се стигна, тъй като пистолетът на Октай засече, а през това време той беше обезоръжен от намиращите се в залата охранители.

В момента Енимехмедов е в ареста и очаква да започне делото по обвинението за опит за убийство, което е повдигнато срещу него.

Октай е брат на Метин Енимехмедов – един от най-добрите танцьори в България, изявяващ се редовно в различни танцови телевизионни формати.

източник: razkritia.com