5e_xy28ub

Безредици възникнаха в пленарна зала заради протестите около парламента.

Депутатите от ГЕРБ скандираха: „Оставка“. Зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев заяви: „В момента отвън, въпреки

начина по който искаше да ни увери заместник-председател, има насилие. Има изпратени снимки. Има насилие. В тази връзка ПГ на ГЕРБ иска прекратяване на заседанието до появяване на премиера или вицепремиера. Не може да седим и да се правим, че нищо не става, след като бият студенти отвън. На какви се правите в момента, къде си заравяте главата, пред кого се криете. Не давате и да се дава пряко заседанието. Сега между себе си искате да кажете, че нищо не се случва, така

ли? Благодарение на вашето управление, вашите взимани решения, лицемерието и корупцията, която развивате – затова искаме прекратяване на заседанието“.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова каза: „По данни на МВР към този момент няма данни за насилие към студенти и протестиращи. Напротив, има агресивно поведение от страна на опитващите се да окупират парламента“.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев заяви: „Как може да сте безучастни, като навън има насилие над хора? Ако не приемете предложението, групата на ГЕРБ ще напусне залата“.

Предложението за прекратяване на заседанието не беше прието. ПГ на ГЕРБ напусна пленарна зала.

Междувременно пред сградата на Народното събрание бяха преобърнати два контейнера за боклук. Запален беше малък кош за отпадъци. С преобърнатите контейнери протестиращите се опитват да блокират пътя. Обстановката в района в момента не е напрегната, но остава много шумна, тъй като протестиращите скандират „оставка“.

източник: trud.bg