Вчера бяхме свидетели на истерични реакции. Никакви сценарии за манипулации на вота няма да доведат до провал на изборния процес. Тези сценарии няма да се състоят. Това заяви служебният премиер Марин Райков, след като гласува в 32-ра избирателна секция на 23 МИР в София.„Категорично заявявам, че не приемам нарушението на закона, извършено вчера с нарушаването на предизборното мълчание. Очаквам от ЦИК да даде ясен отговор – дали наистина беше нарушено предизборното мълчание, кой извърши това закононарушение и кои политически сили се делегетимираха от това неправомерно действие“, допълни Райков.
mal4anie„Тези бюлетини, за които се говореше, бяха идентифицирани и поставени под охрана в резултат на реакциите на държавните структури.

Охраната им се извършва от представители на различни служби на МВР. Ние трябваше да осигурим превишения и да не допуснем повод за каквито и да било хипотетичен предположения и сценарии за тези бюлетини. Те не носят двата печата, които се полагат върху действащите валидни бюлетин, следователно – не могат да се използват за манипулации. Въпреки това бяха подставени под охрана на МВР. И въпреки това бяха подложени на спекулации“, каза още премиерът.
Марин Райков заяви, че българските граждани трябва да знаят – техният вот няма да бъде манипулиран, нито ще бъде излишен.

Източник:blitz.bg