Вземете мерки, преди да е станало късно

Търговската верига „Кауфланд” се възползва от вратичките, които закона отваря, за да измамят клиентите си.

В продължение на повече от години веригата хранителни магазини използва касови бележки „невидимки”.
Това означава, че гланцът върху хартията, която използват за касовите си апарати, не позволява отпечатаното на бележките да се задържи за по-дълго от три седмици.kau

На практика това означава, че най-много месец след покупката вие не бихте могли да докажете какво сте пазарували от търговската верига. Това особено много засяга всички онези, които са купили електроуреди или друга стока, която има гаранционен срок. От Комисията за защита на потребителите припомнят, че гаранцията е валидна само с прикрепена касова бележка към гаранционната карта, пише novini10.com.
Това означава, че вие реално не разполагате с гаранцията.

Преди около година, търговската верига използваше за касовите си апарати нормална хартия, която задържаше мастилото в продължение на години. Изглежда, че хипермаркетите от веригата са се изхитрили и са намерили доста невинен на пръв поглед начин да излъжат клиентите си като се отърват от отговорност при възникнал проблем със закупена от тях стока.
Специалисти съветват, за да не изпадаме в непредвидени ситуации и да отвърнем на удара на хипермаркетите, веднага след закупуването на даден продукт, да преснимаме касовата бележка.

Източник:razkritia.com