tunel

Нова вълна стачни действия е на път да разтърси и без това нагнетената ситуация в страната. От КНСБ обявиха, че работещите в мините ще излязат на масови протести в столицата. Повод за недоволството им се оказаха поредните съкращения в бранша.

Председателят на федерацията на миньорите към КНСБ Валентин Вълчев обяви пред Bulgaria On AIr, че ако държавата продължава да нехае за работещите в бранша, те няма да имат друг избор и ще бъдат принудени да излязат на улицата, за да потърсят правата си.

Вълчев заяви още, че очаква от управляващите да увеличат поне още веднъж до края на годината пазарната цена за тон лигнитни въглища. От синдиката не са доволни от увеличението до момента. Припомняме ви, че преди два дена министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви увеличението на продажната цена на въглищата от 71,5 лева на 75 лева за тон.

Това обаче се вижда недостатъчно на миньорите и те настояват по-солидно увеличение, за да бъдат сигурни, че до края на 2014 година пазарната стойност на въглищата ще бъде около 100-104 лева за тон.

източник: razkritia.com