ГЕРБ не само опоска това, което им беше оставено като резерв от Тройната коалиция, но и направи още дългове, като вкара държавата направо в батака.  И ако други сайтове платено и с патетична носталгия чакат Бойко Борисов да се върне на бял кон и да оправи държавата, то ние пишем истината и оставяме изводите за читателите. И боравим със суха статистика.  А тя е: над 7,24 млрд. лв. са похарчени  за последните четири години  от правителството.

И това са само пари над приходите, получени  в държавната хазна в периода от 2009 до 2012 г. Това не са измислени цифри, а точните  данни на Националния статистически институт, които не са измислени, а са потвърдени от Евростат.
В резултат на това безумно харчене държавният дълг се е увеличил  с 4,85 млриарда лева и от 9,48 млрд. лв., които се равнавят на 13,7% от БВП) в края на 2008 г.  в края на 2012 година e сгигнал на 14,38 млрд. лв., което се равнява на 18,5% от брутния вътрешен продукт.gerb

През същия период  фискалният резерв на България  е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на миналага годдина е достигнал критичните 6 милиарда лева.

В общата каца без дъно потънаха и 1,5 млрд. от резерва на Националната здравна каса, които все още се издирват къде са отишли, а в резултат от това болниците нямат пари и са в колапс. Болните са принудени да се плащат, липсват животоспасяващи лекарства.

В същото време на фона на тези стряскащи цифри, които доведоха страната почти до фалит, Симеон Дянков си свирка в Москва като ректор на икономически ВУЗ, а Бойко Борисов драпа да се върне на власт и плаща луди пари за митинги и протести. Явно в България има още какво да се краде, а народът … ами да мре!

Източник:skandalno.net