Само за една седмица температурите ще се сринат буквално с 20 градуса, и след първите зимни пориви в България ще стане отново лято

Ужасяваща аномалия се задава към България. През идната седмица метеоролозитепредричат нещо доста стряскащо да настане у нас – температурите буквално ще се сринат и ще достигнат до нива от 0 градуса, а после отново ще стане лято, алармира агенция „ПИК”.

Синоптиците имат своето съвсем логично обяснение на тази доста стряскаща тенденция, която предстои у нас. Причината за тази аномалия ще бъде забавяне на течението Гълфстрийм, което се развихря върху страните от Централна и Източна Европа. И докато на Балканите предстои да паднат драстичнотемпературите, в Западна Европа хората са подложени на сибирски студове и ужасяващи ураганни бури.zima

Днес и утре месец ноември е решил да ни направи уникален подарък – с температури, които са по-подходящи за месец септември и много щедро слънце. Затова синоптиците ви съветват ако днес сте пропуснали шанса да се насладите на почти лятното време в планините, утре обезателно да го направите. Времето обещава невероятно удоволствие.

В края на следващата седмица, буквално за броени часове се очаква температурите да паднат с до 20 градуса и зимата отново да припомни, че сме в нейното владение.

Както вече писахме първият сняг се очаква да падне на 22 ноември.

Източник:chudesa.net