13-годишното незрящо момче сбъдна мечтите си и то само за ден

Лъчо от Благоевград бе един от героите в “Предай нататък” по Би Ти Ви. Разказаната в предаването история на 13-годишното момче разплака всички, които я чуха.

Момчето се ражда преждевременно и бива поставено в кувьоз, но там ослепява. Когато Лъчо е изписан и родителите му го отнасят у дома, те дори не подозират какво се е случило със сина им.
Чак когато започват да подават различни играчки на малкото си момченце, родителите разбират за недъга му, пишат от БЛИЦ.mom4e
Лъчо минава прегледи и изследвания при различни специалисти, но всички казват, че състоянието му е необратимо. Отчаяните лекари дори стигат до Париж, но и френският лекар е катеоричен, че Лъчо никога няма да прогледне.Когато Лъчо започва да расте всички забелязват, че това дете има необикновен талант. Сляпото момче е надарено с музикален талант. Учителката му вярва, че Лъчо усеща музиката с цялото си тяло.
Незрящото момче също има мечти. То мечтае да си има собствена рок банда и споделя, че мрази чалгата. Ето защо Лъчо често ходи със слушалки на училище, за да слуша своята любима музика, а не лекия жанр, по който съучениците му се захласват.
Лъчо е намерил сили и днес е като своите връстници.
Благодарение на Наталия Симеонова и нейното предаване Лъчо успя да сбъдне мечтите си. За един ден незрящото момче свири с любимите си музиканти, вози се на лимузина, на мотор, даде първото си интервю и стана рок звезда.

Източник:blitz.bg