Мощно еврейско лоби уредило Симеон Дянков с ректорския пост в Москва. Той отдавна е в тези кръгове, благодарение на тъста си си, който е от румънско еврейско потекло и също е университетски преподавател, но в САЩ. 

Руската икономическа школа, чийто ректор в момента е злополучният ни финансов министър е основана от през 1992 година от Руската академия на науките и от Йерусалимския уинверситет. В нея има преподаватели от цял свят, като роловината са евреи. Студентите също са от цял свят, а таксата им за семестър е 20 хиляди евро. Той е богато финансиран и от руската държава, както и от еврейската.dqnko
Докато в САЩ професорите не са сред най-високо платените, то в Русия те са на голяма почит и още от социализма и на тях веднага се даваше държавно жилище и кола, плюс висока заплата. Тази традиция в момента се е запазила и разрастнала и се оказа, че новоизлюпеният ректор ще получава 2 милиона долара годишна запплата, без да се броят премиите и бонусите.На Дянков веднага била дадена кола с шофьор и луксозен апартамент в един от най-тихите и красиви квартали на Москва.

Може би той трябва да пише благодарствено писмо до Бойко Борисов, че го изхвърли като мръсно коте и оправда некадърността на управлението си с него, тъй като му проправи път към тази доста сладка службичка.  Руснаците пък не се трогнаха особено от факта, че Дянков иска да ги пляска и си го прибраха, за да ловят богати студенти от цял свят заради връзките му. Шушука се, че всъщност ексвицепремиерът  е защитанал н американските, а руските интереси в България, играл го е двоен агент, пречейки на американците да прокарат всичките си интереси в България и едновременно служейки на евреите, което също имат стратегически интереси у нас.
Сега няма нужда да го мислим с това жилище и тази заплата. Само е любопитно жена си ли ще закара там, или Иринка. Или ще си избере някоя руска студентка да си поддържа имиджа и либидото.
Източник:skandalno.net