Владимир Кличко ще е следващият противник на Кубрат Пулев в битката за шампионския пояс на световния бокс. Това стана ясно, след като украинецът вчера почупи от бой претендента Александър Поветкин и защити титлата си във версиите WBA, IBF и WBO по възможно най – категоричния начин.kubrat

Кличко буквално отвя Поветкин в дванадесетте рунда на срещата и само огромната обиграност на руснака го спаси от нокаут. На няколко пъти бе изпратен в нокдаун, но успяваше да се мобилизира и изкара докрай. Окончателния резултат от срещата бе 119: 104 точки за шампиона.Според официалните сведения, в следващия си мач Кличко ще трябва да излезе срещу Кубрат Пулев, който с нетърпение очаква тази среща. Боксовите специалисти предричат, че тя може да се превърне в мачът на века, а по предварителни изчисления печалбите могат да надминат и 500 000 000 долара. От битката с Поветкин, Кличко прибра около 17 милиона долара.

 

Преди около месец Кубрат заяви, че ако трябва да избира противник измежду двамата, със сигурност ще предпочете Поветкин. Въпреки че българинът никога не е бягал от боя, за победа над Владимир ще трябва да се потруди доста повече. Казакът е страшно неудобен противник заради огромната сила и бързината си, които му дават сериозно предимство пред всички останали. Специалисти по бокс са категорични, че Кобрата ще може да го бие само с брилянтна тактика.

Източник:skandalno.net