Бойко Борисов и Цветанов разрешават проблемите помежду си с помощта на други лица

Военният министър от кабинета „Станишев“Николай Цонев е убеден, че зад атаките срещу Цветанов стои неговият бос. Борисов използва заобиколен начин, за да си разчиства сметките със своята дясна ръка твърди Цонев пред ТВ7 и с това се опита да обори тезата за целенасочена кампания на сегашните управляващи от БСП и ДПС срещу бившия вътрешен министър.

Има нещо смущаващо във факта, че новата политическа формация, за която обяви Найденов, се състои от недоволни отцепници от ГЕРБ, но изразява симпатии към Борисов. Това значи само едно – бившите управляващи се цепят, за да направят услуга на лидера и той да не остане без партия, тъй като Цветанов здраво държи много от структурите на ГЕРБ.bic

Бившият военен министър определи себе си като човек и политик, задкулисните игри за когото са недопустими. Зад него не стоят сенчести групировки и чужди сили, и може би тъкмо затова е избран за мишена. Водените срещу него дела, по които той бе оправдан, са използвани от предишния кабинет за демонстриране на активност пред Брюксел. Неговият арест, заснет от прокуратурата, стана скандално известен с унизителното отношение към арестанта. Цонев не пропусна да повтори в студиото на ТВ7, че много от кадрите във въпросния запис са изрязани, за да внушат на зрителя, че властта респектира и раздава възмездие.

Всъщност, има още една причина бившият военен министър да бъде нарочен за жертва. Като човек с достойнство, той не е пожелал да преклони глава пред „Кръстника“ – този, който е управлявал България през предишния мандат, цитира думите на Цонев изданието БЛИЦ.

Източник:razkritia.com