Отново се случи прокурор да си направи отвод по делото, заведено срещу лидера на БСП Сергей Станишев.

Другарят Сергей Станишев за пореден път се измъква от лапите на закона, поради простата причина, че всеки път се случва така, че назначеният по делото прокурор да си направи отвод и по този начин то се проточва във времето. Лидерът на БСП е обвинен в изчезването на седем секретни документи – по един от НАТО и министъра на отбраната, два от МВР и три от ДАНС. Докладите са връчени лично на Станишев, за което той се подписва, че ги взема. Прокуратурата твърди, че случилото се е извършено някъде между 2005 г. и 2009 г.stani6ev

Сега магистрат, разглеждащ делото, смята, че досъдебното производство трябва да бъде приключено, докато в същото време от ВКП (Върховната касационна прокуратура) искат бившият министър-председател да бъде освободен от отговорност, като му се наложи само административна глоба, а санкцията в този случай може да е в размер до 1000 лв. Иначе казано за Сергей Станишев това ще е все едно бълха да го ухапе и отново ще му се размине, измъквайки се от закона между капките.

От Razkritiа.com припомняме, че както е тръгнало, скоро в Софийска градска прокуратура няма да остане прокурор, на който да бъде поверено делото, започнало срещу лидера на БСП преди 4 г. Преди месеци Ваня Илиева си направи отвод по случая, като това се случва още и с първия обвинител на Станишев – Емил Галипонов, но неговите уважителни причини, да се раздели с делото е, че просто изведнъж го повишиха и премина към Специализираната прокуратура. Така от прокурор на прокурор, че чак до днес.

Източник:razkritia.com