Добре е да не изхвърляте някои неща директно в кофата за боклук. Това може да е опасно за вас или за околната среда, сочи istinskiistorii.com.

Пощата

Разбира се, трябва да рециклирате цялата си поща. Това обаче не е единствената причина този конкретен предмет да не принадлежи към боклука. Поради цялата ценна информация, съдържаща се в писма от компании за кредитни карти, лекари и други подобни, „вашата поща може да бъде ценна цел за крадци на самоличност.“ Накъсвайте и рециклирайте вашата поща – дори и да е спам.

Прах за пране

Разбира се, най-доброто нещо с допълнителния прах за пране е да го използвате. Ако обаче сте алергични към вашия почистващ препарат или не издържате на миризмата му, тогава трябва да излеете останалата течност в канализацията, докато водата тече. Това е по-безопасно за околната среда, отколкото да го излеете в боклука, където рискува да проникне в почвата и да я замърси с токсични химикали.

Горещо масло

Горещото масло никога не трябва просто да се налива в кошчето ви, защото може да причини голяма каша. И ако го изхвърлите в канализацията веднага след готвене, това може потенциално да причини запушване на канализацията и да повреди вашите тръби. Вместо това, уверете се, че изчакайте, докато маслото се охлади, и след това го изсипете в съд, който да бъде изхвърлен заедно с останалия боклук.

Кибрит

След като сте използвали кибрит, за да запалите свещите за рожден ден на детето си, не го хвърляйте просто в боклука. Клечките могат да искрят в кошчето, ако се случи да се ударят в грапава повърхност. Така че, не забравяйте да накиснете всички нежелани кибрити в студена вода, преди да ги изхвърлите.

Инструменти за оформяне на коса

Електрическите елементи съдържат вредни химикали като олово, хром и кадмий, които, когато бъдат изхвърлени, „могат да изтекат от продуктите и да замърсят въздуха.“

За щастие, “ ютии, сешоари и други подобни уреди за коса могат да бъдат рециклирани за скрап, а не да бъдат изхвърлени“. „Въпреки че тези уреди не могат да бъдат поставени в контейнери за рециклиране, те се приемат навсякъде, където се събира скрап.“