Грешно написаните актове дават възможност на джигитите да се измъкват.

Над 300 шофьори са останали ненаказани за своите провинения, защото актовете им са били пълни с правописни грешки. Данните са за последните 10 месеца, пише „Телеграф”, цитиран от „Новини”.

Катаджиите често грешат в актовете.

Катаджиите масово бъркат при съставянето на документите за нарушение и това спасява джигитите. На водачите, които са сгафили на пътя, трябва да се връчи наказателно постановление в рамките на месец след случката. След като това стане, постановлението и акта внимателно се сравняват и при най-малкото разминаване между тях, шофьорите

получават голям коз в ръцете си, защото по този начин те имат право да обжалват наказанието си в съда.

Униформените непрекъснато допускат правописни и технически грешки при изготвянето на актовете. Затова за над 300 от тях магистратите са преценили, че са неправомерно съставени и са ги отменили. policiqРедовно се откриват нередности при изписването на регистрационния номер на автомобила или на конкретните алинеи от Закона за движение по пътищата, въз основа на които се порицава шофьорът.

Не са редки случаите, когато дори името му е сбъркано, а даже и това на полицая. От КАТ дават за пример акт, който е отпаднал заради грешен адрес в Шумен, който всъщност бил изоставена нива.

Източник:razkritia.com