roleks-cirk5

Няма да бъде провеждан втори търг за скъпия “Ролекс” на Пловдивския митрополит Николай. Това са съобщили от църковното настоятелство към храма “Св. Марина”, което ще се разпорежда с часовника оттук нататък, пише „Монитор“.

Владиката дари луксозния часовник, след като през февруари енергото заплаши да спре тока на храма „Света Марина” заради неплатената януарска сметка от 2940 лева. На входа на черквата бе сложена касичка и парите за тока бяха събрани от миряни. Митрополитът обаче не се отказа от направеното дарение, чийто първи опит за продажба на 10 март в Историческия музей в Пловдив се провали.

Тогава за часовника Rolex Oyster Perpetual с начална цена 11 600 лева не се яви нито един купувач. Първоначалните планове на църковното настоятелство бяха след Великден търгът да бъде повторен. Това обаче не се случи, а впоследствие стана ясно, че идеята за публична продажба отпада напълно.

Владишкият ролекс е един от най-популярните модели на марката. Производството му е стартирало през 1945 година, а часовникът на дядо Николай е направен през 2005 година. Цъкащото бижу е херметично, от неръждаема стомана и 18-каратово жълто злато. Херметизацията го предпазва от прах, удар, вода и налягане. Навиването е автоматично, а стъклото е от сапфирен кристал и е устойчиво на надраскване.

източник: pik.bg