Децата биват обучавани в паневритмия.

Нова опасност дебне децата в забавачките.

Сектанти обикалят из цялата страна и влизат в детските градини под предлог, че ще покажат на децата нови танци или гимнастика.
В крайна сметка обаче основната цел на представителите на различни религиозни движения е да промият мозъците на малчуганите, проповядвайки им своето учение.

Вестник „Репортер” отбелязва, че някои детски градини вече са изпатили.Последният такъв случай, за който е подаден сигнал е бил в 85-та Целодневна детска градина „Родина” в София.Децата били обучавани в паневритмия – система от танци и песни, които са част от култа на Бялото братство.

gradina

За щастие преподавателките в забавачката бързо разбрали за какво става дума и прекратили навреме практиката с „танците” за разлика от предходния такъв случай.
Запознати припомнят, че преди няколко години, сектите имаха такъв успех в училищата, че някои от децата дори си пееха мантри по време на междучасията или просто докато вървят, пише Новини.бг.

Станислава Кьосева от Центъра за изучаване на религиозни движения пояснява, че отначало на децата биват преподавани само песни и танци, но по-късно се забелязва сериозна промяна в поведението им.
Дирекцията по вероизповеданията подава всеки подаден сигнал за секта.
Шефът на институцията Емил Велинов обаче подчертава, че такива сигнали биват подавани изключително рядко.

Източник:razkritia.com