Нарушения на изборния кодекс наложи подмяна на членове на секционна комисия в Дупница, в Хасково има агитационни материали край секциите

Поредица от нарушения бяха регистрирани визборния ден. В Дупница се наложи подмяна на членове на секционната комисия в последния момент, което накара откриването на изборния ден да се забави. Там началото на вота е започнал в 7:40 часа.

Както писа в. „Струма”, цитирана от БЛИЦ, всички членове на СИК, представители на конкретна партия, са били подменени. Това е станало в 10-та секция, която е разположена в ПГ „Христо Ботев” в града. Там председател на комисията е бил Михаил Мутавчиев от същата партия. Вчера, при подготвяне на помещението, където днес ще се проведе изборния ден, председателят на комисията взел печата, удостоверяващ СИК, и го занесъл вкъщи.iz

Тази сутрин, в 7:40 часа бе обявено от представител на РИК – Десислава Стойнева, че председател на СИК няма да бъде Михаил Мутафчиев, а Георги Кръстев. Тази сутрин Мутавчиев е сложил белег на печата пред представители на различните политически сили и бе обявено началото на изборния ден в секцията в 7:40 часа.

В Хасково има регистрирани няколко нарушения на изборния кодекс, тъй като в близост до секциите, на разстояние по-малко от 50 метра, има залепени агитационни материали на различни партии. Друго честонарушение е недостатъчното обозначаване на секциите, липсата на указания за гласуване по входовете на учебните заведения.

Източник:chudesa.net