Сметките за тока отново са на дневен ред.

След февруарските масови протести в страната, породени от високите сметки за електричество, днес темата отново стана една от водещите в страната.

Оказва се, че многочислените протести не са успели да постигнат целта си и въпреки официално обявеното от кабинета „Орешарски” намаление на цената на електроенергията, то сметките на хората отново са баснословни.
Мнозина дори изразиха съмнение, че вместо обявеното намаление, цената на електричеството отново е скочила, безмълвно.

Това е и основната тема, която обсъждат депутатите заедно с представители на трите енергоразпределителни дружества и гражданските организации през днешния ден.
Новите цени на тока влязоха в сила от началото на миналия месец, а от фактурите уж отпаднаха начисленията за зелена енергия, невъзстановяеми разходи и зелена енергия.protest
Да, официално може да са отпаднали, но пък за сметка на това ЕРП-тата ни „зарадваха” с леко повишение на цената на дневната и нощна енергия при това безмълвно.

По този начин минималното намаление на сметките за крайния потребител в размер на 5% така и не бе усетено.
В началото на този месец мнозина се жалваха, че продължават да получават фактури с високи сметки за електроенергия.
От ЕРП-тата са категорични, че това е в резултат на неразбирането на новото тарифиране, както и факта, че няма как незначителното намаление да се отрази върху сметките на крайния потребител.
И все пак обобщените им данни сочат, че новите сметки са с по-ниски стойности, пише offnews.bg.

Източник:razkritia.com