Протестиращите пред Народното събрание разпънаха плакати с надписи „Да си върнем откраднатите усмивки!“ и „Парламентът не е цирк, тук е място за морални политици!“, съобщи Фокус.

Свидетели сме на безпрецедентен случай дори и за България, в който едно правителство разпределя корупцията чрез новите министерства, заяви Петко Ковачев от „Зелените“.

„Смяната на Калин Тихолов с Иван Данев за министър на инвестиционното проектиране, тоест един „сламен“ човек с друг, не променя нещата“, заяви Ковачев. По думите му самият премиер е покрил случая „Батко и братко“ в България. Ковачев обясни, че правителството се готви да краде, но не със силови мерки, а като „бели якички“.protest

Трябва да бъдем реалисти, защото няма да има процедура за касиране на изборите и затова искат да намалят щетите от правителството върху народа, каза още представителят на „Зелените“.

Протестът ще продължи, няма да е само за един ден, категоричен бе Петко Ковачев.

Междувременно случайни минувачи се спират да разговарят с протестиращите, един от тях беше Соломон Паси. Остава засиленото полицейско присъствие.

Източник:24chasa.bg