Тандемът КТБ и Пеевски отдавна се точат на bTV, но доскоро не се намесваха в нещата

Кръгът на Пеевски – КТБ вече кадрува и в най-голямата и влиятелна частна телевизия у нас – bTV. Това стана ясно след недомлъвките в обясненията, защо знаковите водещи на рейтинговия сутрешен блок Анна Цолова и Виктор Николаев бяха свалени от ефир и натирени.

Още отдавна е ясно, че олигарсите няма да оставят най-голямата и доскоро най-влиятелна медийна сила, да им се изплъзне. След като си напазаруваха множество по-дребни медии КТБ и Делян Пеевски намериха начин да се вмъкнат в кухнята на bTV. Това стана възможно не без участието на скандалния червения бизнесмен Красимир Гергов.peevski

Тъй като той притежаваше акции в медията, говори се, че заради необезпечени негови дългове към КТБ, е бил принуден просто да им ги предаде. Дали е точно така, или комбината е между БСП и ДПС, трудно някой ще си признае заподобни договорки на партийно ниво.

По информация на pik.bg, гражданското недоволство заради скандала с назначението на Пеевски за шеф в ДАНС са попречили на триумфалното влизане в телевизията. Днес вече нещата са се уталожили и новите играчи са сложили картите на масата.Тандемът Ани и Виктор са били нарочени за изгонване, заради онова прословуто интервю с премиера Орешарски, в което просто го попитаха защо е назначил Пеевски в ДАНС. Може да си припомните как се потеше и какво отговори той, във видеото по-долу. Лицето на новините в bTV Ани Салич се мести в подчинената телевизия на групировката. Тънките сметки на Пеевски и неговите медийни експерти са били, да се „прелее“ част от рейтинга на bTV, разкрива pik.bg.

Източник:razkritia.com