Патрашкова защитава пушачите със зъби и нокти.

Тази сутрин ефира на Нова тв се нагорещи до червено, след като в сутрешния блок „Здравей, България” се разрази чудовищен спор.

Журналистката Кристина Патрашкова, която е върл защитник на правата на пушачите заяви категорично, че не желае да й се отнема правото да избира къде да запали цигарата си.
Темата на дискусията бе свързана със забраната на тютюнопушенето, както и дали следващото правителство трябва да я отмени.

Патрашкова подчерта, че здравословното състояние на непушачите е застрашено много повече от ежедневните стресови ситуации, вредните хранителни продукти и мръсния въздух, отколкото от тютюневия дим.
novaКато пример тя посочи, че ако човек застане само за половин час на „Орлов мост” в столицата, дробовете му ще се напълнят с такива боклуци, все едно е изпушил цяла кутия цигари.

Опонентът й – журналистът Людмил Кърджилов пък заяви, че тютюневият дим трябва да се забрани не само в помещенията на закрита, а и в парковете и градинките.
Спорът в студиото се разгорещи до връхната си точка.
Кърджилов и д-р Маша Гаврилова от Гражданска инициатива “България без дим” отстояваха правата на непушачите, докато музикантът Пейо Филипов и Кристина Патрашкова защитаваха със зъби и нокти пушачите.
Припомняме, че едно от предизборните обещания на партията столетница е именно отмяната на цигареното вето.

Източник:razkritia.com