Въвежда се данък върху земята, която до този момент беше освободена от данъчни тежести

Пореден ужас са принудени да изживеят всички българи. Кметове и финансисти обмислят вариант за въвеждане на нов данък – този върху земята. Досега родното ни законодателство предвиждаше земята да бъде освободена от данъчни тежести. Но вече собствениците на земя да плащат данък в размер на 1 лева за декар, това поискаха кметове от министъра на финансите Петър Чобанов. Идеята е приходите от този нов налог да влизат директно в общините, съобщи „Стандарт”, цитиран от БЛИЦ.

Министър Чобанов обяви, че тъй като мненията за въвеждане на този нов данък са доста разностранни, ще има определен период от време, в който всички заинтересовани страни да могат да се разберат помежду си, и едва тогава ще бъде организирана публична дискусия.pari

Новите промени, които се предвиждат в министерството на икономиката е, че малките производители ще могат да се обединяват в сдружения, наречени пулове и така ще изнасят своята продукция.

В по-малките населени места е обсъждана идеята ваучерите за храна, раздавани на работниците и служителите, да могат да се приемат и от малките магазинчета, не само от големите вериги търговски обекти, предложиха градоначалниците пред министъра на икономиката Драгомир Стойнев.

Обсъждани са и въвеждането на нови диференцирани облекчения за инвеститорите, които ще произвеждат у нас, а не само търговските вериги. Важно е въвеждането на преференции за чужди инвеститори, които ще влагат парите си в региони от страната ни с висока безработица.

Източник:chudesa.net