Ако това се осъществи, половин България ще отнесе глобата!

Нова репресивна мярка замислят от парламента. Народен избраник от Коалиция за България е заявил желание да се глобяват тези българи, които не са мераклии да предоставят изборния си глас. Отказът им от правото си да отиват до урните и да пускат бюлетина ще им коства 200 лева.

Страхил Ангелов от Левицата ще внесе своята инициатива през следваща седмица за обсъждане. Той мотивира становището си с това, че в редица западни напреднали страни тази идея вече съществува и се използва. В законодателният им кодекс решението е осъществено в Белгия, Швейцария и дори в южната ни съседка – Гърция.pari

Според червения депутат подобна санкция ще има и благотворен ефект. От една страна от изборния списък ще отпаднат така наречените „мъртви души” и гласуването вече няма да е на тъмно. От друга тези пари ще подпомогнат общинските бюджети. Парите от наказанието ще се прибират от местните власти и ще се употребяват спрямо необходимостите за съответния град и община.

Задължението да подават сигнал до централните избирателни комисии ще имат управите в съответната област. Както съобщава вестник „Преса” ГЕРБ се чака също да подкрепи идеята на червения си колега. То ще покрива на 100% желанието им избирателите да са възможно по-активни.

Източник:razkritia.com