Предложение за поправка в ЗДвП (Закон за движението по пътищата) предвижда глобите за превишена скорост да скочат двойно, съобщава „БЛИЦ”

Ако въпросната поправка в закона, която скоро ще влезе за обсъждане в парламента, бъде приета, само след няколко месеца санкциите по пътищата ще скочат между 30 и 100 процента, а пък за превишение в населено място с над 50 км/ч няма да се отнема книжката, както се прави в момента.

kat

 

Предвиждат се сериозни глоби за превишена скорост и извън града. Ако водачът на моторното превозно средство бъде сниман с камера заради превишена скорост, електронният фиш ще се смята за връчен през интернет, както настояват експерти от КАТ.

“Смисълът е, ако шофьорът по някаква причина не може да бъде открит, то тогава размерът на глобата, данните от фиша и регистрационният номер да бъдат качвани на страницата на МВР. По този начин те ще се считат за връчени”, обясняват от ръководството на Пътна полиция пред “Телеграф”.

Пътните полицаи ще бъдат безкомпромисни и към водачите, които нямат “Гражданска отговорност”. Сега, ако не се представи съответната полица, се отнема книжката, докато не бъде представена такава.

“Ние искаме да бъде отнемано правото на нарушителя да шофира за един месец, дори и ако си е забравил застраховката вкъщи”, заявяват пътните полицаи.

Източник:razkritia.com