Когато за пръв път започнете да карате велосипед, най-вероятно ще имате много горещи въпроси и, докато напредвате бавно и наистина започвате да усещате колелото, е нормално да изпитате още по-объркващи чувства.

От носенето на долни гащи с велосипедни къси панталони, до това да се чудите дали наистина трябва да започнете да бръснете краката си, няма глупави въпроси и можете да гарантирате, че всички сме направили подобни грешки по пътя.

Колко трябва да похарча за първия си велосипед?

Много добър въпрос и един, който само вие можете да решите в зависимост от това колко са доходите ви. Обаче като цяло получавате това, което плащате в света на велосипедите – инженерната поговорка за „силна, лека, евтина – изберете две“ никога не е била по-подходяща, отколкото когато е свързана с покупката на велосипед.

Вероятно ще трябва да пренастроите идеята си за стойност, особено ако последният път, когато сте закупили велосипед, е бил за децата ви или когато сте били дете!

Трябва ли да нося тези подплатени къси панталони?

Карането на велосипеда трябва винаги да бъде забавно и приятно, а не неудобно и болезнено. Така че, да, шорти с подплънка може да се чувствате като че носите пелена за първите няколко каранета, но те си заслужават.

Какво представляват спортните напитки и имам ли нужда от тях?

Има два основни вида спортни напитки: хипотонични и изотонични. Хипотоничните напитки са напитки с ниско съдържание на въглехидрати, които съдържат електролити като натрий, калий и хлорид, които помагат на тялото да абсорбира течността и да замести изгубените в потта соли. Те се препоръчват, когато тренирате за кратки периоди на топлина (над 30 ° C).

Изотоничните напитки са същите като хипотоничните напитки, но съдържат допълнително 25-30 г захар в порция от 500 мл. Те трябва да се използват, ако тренирате умерено до висок интензитет за повече от 90 минути. За сесии под 90 минути изотоничните спортни напитки не са необходими.