Да мислите, че сте здрави и действително да се здрав са две много различни неща. Можете да ходите във фитнес залата всяка седмица, да се разхождате след всяко хранене и да лягате всяка вечер преди 22:00, и все пак може да страдате в незабелязано, без дори да го осъзнавате. Но сега е моментът да научите за тези по-малко очевидни здравословни симптоми, които биха могли да означават, че имате сериозен проблем, защото що се отнася до вашето здраве, знанието е силата, информират от realniistorii.com.

  1. Имате папиломи на кожата.

Ако е така, може да сте вдигнали холестерола си. Според Марк Менолашино, доктор по медицина и автор на „ Heart Solution for Women“, определени кожни израстъци – наречени ксантеласмата, „са свързани с анормален метаболизъм на холестерола.“ Тези жълтеникави кожни израстъци са „особено обезпокоителни, когато се наблюдават около очите, “ казва той.

Ако смятате, че имате ксантелазма, посетете вашия лекар и проверете нивата на липидите. Ще трябва да коригирате всички основни проблеми, свързани с холестерола, преди те да доведат до нещо, което не е просто козметичен проблем.

  1. Получавате бръчки.

С напредване на възрастта кожата ни се сбръчква и губи еластичност. Въпреки това, д-р Евгений Чарлз, директор на приложна кинезиологичен център в Ню Йорк и автор на  Пътуване към изцелението: Изкуството и науката по приложна кинезиология, отбелязва, че бръчките могат да бъдат и мълчалив знак за нещо, което е в наш контрол: протеин дефицит.

Всъщност един анализ от 2007 г., публикуван в American Journal of Clinical Nutrition, установява, че жените на средна възраст с особено набръчкана кожа имат значително по-нисък прием на протеини от останалите без набръчкана външност.

  1. Имате хронична болка във врата.

Може дори да не го осъзнавате, но ако седите на бюрото си по цял ден в прегърбена поза, можете да предизвикате „болки в гърба и шията, както и стегнати мускулни възли“, обяснява  Леон Турецки , NASM-CPT, NASM-CES, сертифициран личен треньор и специалист по корективни упражнения. Вместо да се наклонявате, полагайте съзнателно усилие да седнете изправени или още по-добре инвестирайте в изправено бюро, което можете да използвате, за да стъпите на краката си на всеки няколко часа.