КАТ обяви местата на камерите в София

Във връзка с предприетите мерки за понижаванепътно-транспортните произшествия, КАТредовно публикуват местата, на които са поставени камери за видео наблюдение.

Променената тактика на КАТ, която е в унисон с последните световни тенденции, трябва да накара водачите на МПС-та да станат много по-дисциплинирани на пътя от преди.Не е тайна, че голяма част от водачите на пътя са с много ниска дисциплина. А това води до изключително сериозни катастрофи и трагедии.

Законът за движение по пътищата не е направен с цел да усложнява живота на пътуващите, а да предпазва всички, коиМестата, на които днес са включени камерите то са на пътя и да създава условия за толерантност.

Днес е петък, следват два почивни дни. Много хора ще потеглят на път.

Не сядайте зад волана след употреба на алкохол!kat

Не шофирайте ако сте изморени или не сте се наспали добре!

Не говорете по мобилните телефони, докато шофирате!

Не шофирайте с превишена скорост и не отнемайте предимствата на останалите участници в движението!

Слагайте коланите не само на предните, но и на задните седалки. Проверете дали децата са настанени удобно на детската седалка и дали коланът им е сложен!

Преди 3 седмици в района на Плевен стана тежка катастрофа. Малко дете на 3 годинки пътувало на детското столче, но не му сложили колана. При катастрофата, детето изхвърча през предното стъкло и загина на място.

Източник:chudesa.net