Germany Bank Robbery

Крадци изкопаха 30-метров тунел до сейфа на банка в Берлин и избягаха с отмъкнатите пари, като запалиха пожар, за да прикрият следите си, съобщи Аbcnews.

Стойността на откраднатите пари и ценности все още се изчислява. Тунелът бил с височина 1,50 м и тръгвал от гараж в съседство. Извършителите на кражбата успели да проникнат в ковчежната зала благодарение на тунела, а след като опразнили всичко, изчезнали. Не е пощадена нито една каса.

Според говорителя на полицията в Берлин Томас Неуендорф, тунелът е бил прокопан професионално и строежът му вероятно е продължил седмици или дори месеци.

„Не знаем колко хора са замесени, нито колко пари са откраднали“, допълни той. Жителите на близките сгради забелязали сутринта от подземен гараж да се издига дим и извиканите на място пожарникари открили тунела. Според полицията несъмнено крадците са запалили огъня, за да заличат следите си. Следователи разпитват за съмнителни лица, които се навъртали в близките дни наоколо, проверяват се и записи от полицейски камери. Взломът е забелязан тази сутрин в 6 часа.

източник: 24chasa.bg