Фирми за бързи кредити изсмукват кръвта на болни и стари хора.

Фирми за бързи кредити буквално съдират кожите на хора, които са имали неблагоразумието да им се доверят. Лихвите са исканите им суми са такива, че буквално заробват длъжниците.

Така се случва, че някои от тях получават исканата сума преди да видят договора си, а какво ще им струва това научават дни по-късно, разказват от „24 часа”. Тогава получават предварително подготвен текст, в който са поставени пред такива условия, че не могат да избегнат подписването.

kredit

Оказва се, че задлъжнелите хора рискуват да бъдат изправени пред закона за заеми и лихви възлизащи на от 96% до 115%. А всичко започва с взимането на един обикновен малък кредит. Ако изтеглите да речем 1000 лева, само след 12-месечно задължение се оказва, че трябва да платите невъобразимо много. Точно пет пъти нараства сумата, защото в странния договор клаузите са изцяло в ущърб на платеца.

 

Да не говорим, че дължимите лихви за закъснения и предсрочни кредити са в абсолютен разрез със Закона за потребителските кредити. В такъв случай се оказва, че длъжникът е наказан многократно, дори при коректно плащане.
От:Надежда Димитрова                                Източник:razkritia.com