„Още около 1500 мегавата зелена енергия ще бъдат присъединени към мрежата според последна справка от ДКЕВР. Новото присъединяване е част от подписани в миналото договори“, каза Янко Петров, един от координаторите на протестите в София, за бТВ.

Според думите му цените продължават да растат и протести ще има. Петров смята, че разпространяването на записи с Бойко Борисов ще има положителен ефект, понеже така се пречиствала системата. protestТой твърди, че обществените съвети не действали ефикасно, тъй като работата им била блокирана.

Йоана Иванова заяви, че протестиращите ще напуснат обществения съвет към МИЕТ заради участието на агенти на ДС в този орган.

Според журналиста Иван Бакалов през последните четири години на ГЕРБ беше създаден изключителен медиен комфорт.

„Не трябва да се говори за намаляване на цените както в комунизма, а за увеличение на доходите. Цените в цял свят растат, как така българите приеха цените на бензина да станат европейски, а на тока не“, добави Бакалов.

Според Асен Генов политиците, които хвърлят вината за цените върху ЕРП-тата, заблуждават избирателите. „Истинската причина е регулацията, която държавата налага на входа и на изхода, каза той.

Източник:24chasa.bg