Група тийнейджърки наби осмокласничка в Разград и качи клипа с разправата в интернет. Драмата се разиграла преди няколко дни. Четири момичета от местна гимназия причакали жертвата си зад блок 34 на ул. „Свети Климент”, близо до нейното ОУ „Отец Паисий”. Нападателките също са осмокласнички и са на 14 години.Една от побойничките позвънила на жертвата Кадер с предложение да се видят извън учебното заведение. Когато момичето стигнало до мястото на срещата, групата се нахвърлила върху него, съобщи БНТ.jenski boi

„Побоят се изразява в няколко шамара, скубане на косата, ритане с крака. За щастие минава жителка на града, живуща в съседните блокове, която вижда инцидента, намесва се да ги разтърве, като пита Кадер дали да се обади на полицията”, казва Мирослав Минков, директор на ОУ „Отец Паисий”-

Детето не съобщило в училище за преживения ужас.

Прибира се вкъщи, което е друго изключително неприятно, не споделя с родителите си, казва, че е болна от грип”, добавя Мирослав Минков.

След 2 дни на легло, жертвата разказала на баща си за саморазправата, а той подал жалба в полицията. Униформените установили, че няколко дни по-рано същата група се опитала да нанесе побой и на петокласничка от друго училище. За щастие бащата на детето бил наблизо и предотвратил насилието.

Илияна Георгиева, говорител на МВР-Разград: „Материалите от извършените проверки по случая ще бъдат изпратени в местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съответно комисията е компетенна да прецени какви възпитателни мерки ще бъдат назначени и по какъв начин ще се работи с момичетата.”

От полицията уточниха, че досега тийнейджърките не са имали противообществени прояви.

Източник:lubopitno.org