145 хиляди евро ще плати Гугъл заради Google Street View.

Любопитна информация разтърси централата на Гугъл по-рано днес. Оказа се, че Службата за защита на данните в Хамбург, Германия е наложила доста солидна глоба на компанията. Причината е в събирането на данни от американската фирма за приложението Google Street View, научи БЛИЦ, цитирайки немски медии. Оказва се, че събирането на тази информация, в която влизат имейли, пароли, снимки, лични данни ит.н. е било незаконно. Поради тази причина германските власти са наложили на компанията да плати солената глоба от 145 хиляди евро. Обвинението е за нарушаване на поверителността на гражданите в цял свят в невиждани до момента размери.google

Оказва се, че докато автомобилите на Гугъл са събирали снимки и информация за услугата Street View, те са събирали и данните от всички намиращи с в региона незащитени мрежи за безжичен интернет достъп. Сред въпросната информация има изключително много количество информация от личен характер. Не само имейли и пароли, а също така и чат протоколи и хронология.

Гугъл ще трябва да платят солената глоба. По-сериозен е въпросът обаче как потребителите ще приемат скандалните разкрития. И дали те няма да се отразят негативно на компанията?

Източник:razkritia.com