Човешки косми, пера от патица, пясък и смлени бръмбари са само една малка част от всичко, което несъзнателно поглъщаме всекидневно.

Човек поглъща какви ли не храни всеки ден. От обикновения сандвич до по-засукани манджи доста често се случва да не знаем какво точно се съдържа в храната, която поглъщаме. Сайтът List Verse направи списък със съставките на едни от най-популярните храни. Приятно четене и добър апетит след това, доколкото е възможно.1. Сандвичи – в добре познатите ни купешки сандвичи, с които доста от нас заместват обяда си, се съдържа голямо количество амониев сулфат. За тези от вас, които не знаят, амониевият сулфат се използва за направата на изкуствена тор и има чудното свойство да прави хляба пухкав.
2. Гевречета – една от най-популярните закуски. Бъдете нащрек – ако тестото за гевречето съдържа подобрителя L-цистеин, това означава, че в него има…. човешки косми и пера от патица.
3. Замразена пица – добиващата все по-голяма популярност у нас пица, която става готова само след 5 минути във фурната, е поръсена отгоре със силициев диоксид. Или казано по друг начин – пясък. Силициевият диоксид се използва, за да предпази продуктите от слепване.sandvi4
4. Дъвка – от онези, любимите шарени дъвки, които са налични във различни цветове във всеки един квартален магазин. Основата за поризводството им е специално масло, наречено ланолин, което се извлича от овча вълна. На опаковката това е обозначено като “основа за дъвка”. А розовите и червени дъвки се получават от карминова киселина, която е естествен оцветител. Как се получава? От смачкани и сварени бръмбари.
5. Суши – една от най-любимите храни. Ще се изненадате да разберете, че в суровата риба са се разположили кръгли червеи (нематоди) и ларви, които, след попадането им в организма ви, биват изхвърлени по естествен път след 5 до 7 дни.
6. Малинови бонбонки – едни от най-любимите на децата. Ако се зачетете в опаковката им, ще видите, че съдържат кастореум. Казано по друг начин, това е ароматна секреция от аналните жлези на бобри, която придава малиновия аромат на бонбона.

Източник:razkritia.com