pik

Скандално видео циркулира сред привържениците на протестиращите срещу кабинета „Орешарски“ в социалната мрежа Facebook (Фейсбук) – на него се вижда как един от прозорците е счупен с полицейски щит, а не с „камъни на провокаторите“.

„И един много, много любопитен клип, който показва, че е напълно, ама напълно възможно прозорците на автобуса да са били избити, внимавайте! Отвътре! Същият този автобус, с който депутатите се разходиха из протестиращите!“, пише в профила си във Фейсбук блогърът и съосновател на „Бойкометъра“ Асен Генов, отразяващ лично всички протести в рамките на #ДАНСWithMe.

“Гледайте и си правете изводите сами! Ако случайно сте снимали с телефони или камери — давайте записите, да докажем или разсеем съмненията, че полицаитевътре, в автобуса са избили стъклата. С каква цел може да е това и дали смятате, че

е възможно?“, пише още в коментара си към видеото известният блогър.

Междувременно именно този „счупен от провокаторите“ прозорец на автобуса се размахва като „доказтелство“ от страна на МВР и БСП като „насилствен акт на протестиращите“. Екипът на ПИК (репортерът Николай Марченко и фоторепортерът Румен Добрев), който отразяваше протестите в злополучната нощ също видя да хвърчат шишета от вода, а после и камъни и павета, но дори попадащи в целта те много рядко чупеха тлъстите стъкла на автобуса „Мерцедес“.

На видеото пък севижда как с полицейски щит отвътре се пробива голямата дупка в стъклото, което нямаше как да бъде счупено по същия начин от в пъти по-малкия камък или паве. Хората обаче оставаха с впечатлението, че „лошите протестъри“ счупили стъклото и на полицията й се наложило да сложи щит. Екипът на ПИК обаче не видя и едно шише да

прохвърчи в посоката злополучния рейс преди полицията да е започнала да блъска и дори да удря насядали срещу него протестиращи.

източник: pik.bg